Udziec z indyka w sosie chrzanowo-czosnkowo-warzywnym.

Udziec z indyka w sosie chrzanowo-czosnkowo-warzywnym.
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Docherro
Mięsko wyszło bardzo smaczne,aromatyczne i kruche. Bardzo polecam takie przygotowanie udźca:)

Składniki

  • udziec indyka 1,30kg
  • masło klarowane 3 łyżki
  • mąka 2 łyżki
  • rozmaryn 1 łyżeczka
  • cebula
  • imbir 1/2 łyżeczki
  • seler naciowy 3 łodygi
  • Marchew
  • pieprz,sól,4 kulki jałowca
  • chrzan 2 łyżki
  • czosnek niedzwiedzi pęczek
  • wątróbki indycze 3 szt.

Przygotowanie

  1. Umyty udziec obtoczyć w mące i przyprawach.
    Dać na rozgrzany tłuszcz i obsmażyć ze wszystkich stron na złoty kolor.
    Przełożyć do rondla,dodać marchew,wątróbkę oraz resztę przypraw i warzyw.
    Podlać bulionem i gotować do miękkości mięsa.
    Gdy mięso jest miękkie wyjąć ,sos wystudzić i zblendować ,doprawiając do końcowego smaku.
    Mięso poporcjować,dać do sosu i zagotować.
    Podawać z ziemniakami,pieczywem lub kaszą.


    Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (5)

Ewaaa 09 maja 2017
uhm, tak, biorę w ciemno, pyszności !
GREGORHSPEED 10 maja 2017
Pyszny udziec <3
Bellapi 11 maja 2017
następnym razem poproszę
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • udziec indyka 1,30kg
  • masło klarowane 3 łyżki
  • mąka 2 łyżki
  • rozmaryn 1 łyżeczka
  • cebula
  • imbir 1/2 łyżeczki
  • seler naciowy 3 łodygi
  • Marchew
  • pieprz,sól,4 kulki jałowca
  • chrzan 2 łyżki
  • czosnek niedzwiedzi pęczek
  • wątróbki indycze 3 szt.
Składniki