Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odkąd mam wolnowar, to obiady mięsne przyrządzam głownie za jego pomocą. Tym razem zrobiłam udziec z indyka w sosie barbecue, dodałam do niego suszoną żurawinę i wyszedł rewelacyjny. Tak przygotowane mięso można podać z ryżem i ulubionymi warzywami, dodać do sałatki lub kanapki. Można też posmarować placek tortilli sosem z mięsa, ułożyć na sosie świeży szpinak i porcję indyka, a następnie zawinąć w tzw. rollo.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 306
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 435
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 377
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 271
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 306
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 435
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 377
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 271
Składniki
Żurawinę zalewamy octem i podgrzewamy w kuchence mikrofalowej przez 45-60 sekund, by zmiękła. Następnie przekładamy do blendera. Dodajemy do niej miód, keczup, przecier pomidorowy, musztardę, paprykę i czosnek. Całość blendujemy na gładką masę. Powinniśmy otrzymać 1,5 szklanki sosu. Udziec oprószamy solą i pieprzem i wkładamy do naczynia wolnowaru. Zalewamy mięso sosem, smarujemy je dokładnie żeby całe było pokryte marynatą. Wolnowar zamykamy i ustawiamy na wolne gotowanie na 8 godzin, aż mięso będzie lekko odchodzić od kości. Tak przygotowany udziec możemy pokroić na większe kawałki lub rozdrobnić za pomocą widelca. Smacznego :)