Udziec z indyka pod prawdziwkami.

Udziec z indyka pod prawdziwkami.
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Delikatne i kruche mięso z indyka świetnie się skomponowało z grzybkami. Bardzo polecam:)

Składniki

  • udziec z indyka około 70dkg
  • prawdziwki 30dkg
  • cebula 2 szt
  • śmietana 30 % 100ml
  • masło 1/4 kostki +łyżka masła klarowanego
  • pieprz,sól,wegeta
  • mąka 1 łyżka

Przygotowanie

  1. Umyty udziec obtoczyć w mące i dać na rozgrzane masło klarowane.
    Obsmażyć z dwóch stron,podlać szklanką wody i dusić do miękkości,podlewając wodą jeśli wyparuje.

    Osobno pokrojone prawdziwki usmażyć wraz z cebulą pokrojoną w piórka na maśle.
    Doprawić do smaku solą i pieprzem,dodać śmietankę i pogotować chwilę do zgęstnienia.

    Usmażone grzyby wyłożyć na upieczone i doprawione mięso,przykryć i dusić kilka minut pod przykryciem by mięso nabrało grzybowego aromatu.

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (6)

Bellapi 07 października 2017
oj kochana szalejesz a ja się cała obśliniłam :)
ciacho50 08 października 2017
Danusiu kusisz tym daniem okrutnie :)
Futka 09 października 2017
Pyszne mięsko z smakowitym towarzystwie :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • udziec z indyka około 70dkg
  • prawdziwki 30dkg
  • cebula 2 szt
  • śmietana 30 % 100ml
  • masło 1/4 kostki +łyżka masła klarowanego
  • pieprz,sól,wegeta
  • mąka 1 łyżka
Składniki