Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Udziec z grzybami"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 106
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 106
Składniki
Dwie cebule obierz, pokrój w kostkę, zalej litrem wody. Dodaj ocet, przyprawy i zioła oraz cukier. Gotuj 5 minut, wystudź. Mięso włóż do dużego naczynia i zalej marynatą. Odstaw przykryte na dwa dni do lodówki.
Mięso wyjmij z marynaty, osusz. W brytfance podgrzej masło, włóż mięso i przysmaż ze wszystkich stron. Zalej mięso marynatą, dodaj resztę cebuli.
Przykryj i duś na małym ogniu przez 3 godziny. Grzyby przysmaż na oleju z cebulką, dodaj śmietanę z mąką. Zagotuj. Mięso pokrój, podawaj z sosem.
Czas: 4 godzinyŹródło: Dobry Tydzień