Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Udziec z cukinią i bakłażanem"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 66
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 272
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 254
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 66
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 272
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 254
Składniki
Wołowinę opłucz, osusz, włóż do garnka. Cebulę i marchewki obierz, potnij na kawałki. Dołóż do mięsa. Zalej wrzątkiem.
Dodaj listek laurowy i ziarenka pieprzu. Posól. Duś pod przykryciem około 80 minut. Pozostałe warzywa oczyść, drobno potnij. Podsmaż na oliwie.
Zioła posiekaj. Wrzuć do warzyw. Przypraw je czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą i pieprzem.
Mięso przełóż do warzyw. Podlej wywarem z gotowania wołowiny. Duś jeszcze 25 minut. Pod koniec ponownie przypraw.
Przed podaniem mięso potnij. Polej warzywnym sosem. Udekoruj czarnymi oliwkami.Źródło: Naj