Udziec wołowy duszony z boczniakami

Udziec wołowy duszony z boczniakami
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
:)

Składniki

  • 700 g udźca wołowego
  • 250 g boczniaków
  • cebula
  • vegeta
  • Marynata:
  • łyżka majonezu
  • łyżka musztardy
  • kilka ząbków czosnku
  • 100 ml oleju
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • sól ,pieprz

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki marynaty połączyłem ze sobą w misce. Do marynaty włożyłem kawałki mięsa i wymieszałem. Wstawiłem do lodówki na 1,5 godziny. Następnie mięso przyrumieniłem na wysokiej patelni ,dodałem pokrojoną w piórka cebulę oraz boczniaki (pokrojone w paski). Gdy cebula zeszkliła się dodałem marynatę wymieszaną z ½ l wody ,doprawiłem do smaku odrobiną vegety i dusiłem pod przykryciem 1,5 godziny. Po tym czasie wyłączyłem palnik i podałem po 30 min by wołowina była bardziej krucha.

Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 23 stycznia 2014
kusisz boczniakami:)
Ewaaa 23 stycznia 2014
zjadłabym :)
taura 23 stycznia 2014
mmm... pyszności :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 700 g udźca wołowego
  • 250 g boczniaków
  • cebula
  • vegeta
  • Marynata:
  • łyżka majonezu
  • łyżka musztardy
  • kilka ząbków czosnku
  • 100 ml oleju
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • sól ,pieprz
Składniki