Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udziec jagnięcy z czosnkiem i rozmarynem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2133
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 211
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2133
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 211
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Nasiona kopru podpraż na małej patelni przez 1-2 minuty, po czym rozgnieć (np. w moździerzu). Wymieszaj z oliwą oraz szczyptą soli i pieprzu.
Obierz 2 ząbki czosnku i pokrój je w plasterki. Mięso umyj, osusz i obwiąż sznurkiem. Na całej jego powierzchni ponacinaj małe otworki. W jedne powkładaj plasterki czosnku, w pozostałe po kilka igiełek rozmarynu.
Włóż mięso do formy i posmaruj roztartymi nasionami kopru. Piecz 35 minut. Następnie dodaj obrane szalotki i resztę czosnku (w łupinkach). Piecz jeszcze 45 minut lub do czasu, gdy mięso będzie miękkie.
Najlepiej smakuje z sałatą z ostrym sosem winegret.Źródło: Olivia