Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udziec indyka z ziołowym serkiem"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 61
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7155
Polecam.
Odsłon: 1675
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 61
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7155
Polecam.
Odsłon: 1675
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Składniki
Bazylię, oregano, tymianek oraz natkę opłucz, osusz. Zioła grubo posiekaj. Serek wymieszaj z 2/3 posiekanych ziół. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Dobrze wymieszaj. Udziec indyka opłucz, osusz. Posyp solą i pieprzem.
Mięso posmaruj ziołowym serkiem. Zwiń. Obwiąż nitką. Obsmaż na rozgrzanym oleju. Przełóż do brytfanki. Podlej bulionem i piecz 75 minut w 175oC.
Marchewki obierz, umyj, razem z cukinią potnij w plasterki. Usmaż na oliwie. Przypraw. Warzywa podawaj z roladą. Danie posyp resztą posiekanych ziół.Źródło: Naj