Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Udziec indyczy w curry"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3154
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 263
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3154
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 263
Składniki
Czosnek obierz, posiekaj. Olej wymieszaj z keczupem, musztardą, czosnkiem, solą, pieprzem i curry.
Z udźca wyjmij kostkę, odetnij skórę. Opłucz, osusz. Mięso natrzyj przygotowaną marynatą, wstaw na kilka godzin do lodówki (co najmniej na cztery godziny).
Cebule obierz, pokrój w krążki. Połową wyłóż żaroodporną formę. Mięso ułóż w formie, rozsyp resztę cebuli. Piecz pod przykryciem półtorej godziny w 180°C.
<strong>Czas przygotowania 110 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,60 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie