Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pewnie zaraz powiecie ta kobieta je tylko kury, gęsi i kaczki no cóż do puki mam swoje to korzystam ile się da. Ponieważ swojskie to swojskie wiem co jem. Dziś zrobiłam uda kurczaka brojler jest nas trzech w domu więc wystarczyło mi do przygotowania dania dwie ćwiartki z tego kurczaka, a obiad wyszedł przepyszny mięso rozpływało się w ustach.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 83
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 72
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 83
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 72
Składniki
Ćwiartki z kurczaka podzielić na części, ponacinać skórę z częścią mięsa. Obsypać przyprawami i dokładnie wetrzeć w mięso aby przeszły przyprawy w każdą część mięsa. Odstawić na 20 minut.
Gdy już mięso odstało swój czas przełożyć je do naczynia żaroodpornego, wlać pół szklanki wody i wstawić do piekarnika ustawić na 200 stopni piec 2 godziny pod przykryciem ( ja nakryłam folią aluminiową ). Po dwóch godzinach piekarnik nastawić na 250 stopni i piec jeszcze 30 minut ( bez przykrycia ) do ładnego zarumienienia skórki. ( Mięso co jakiś czas przekręcać ).
Obiad podałam z ziemniakami polanymi sosem z mięsa oraz groszek z marchewką w bułce tartej do popicia zimna maślanka.