Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udka zapiekane na papryce"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 170
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 110
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 446
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 170
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 110
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 446
Składniki
Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na głębokiej patelni na oleju, następnie oprósz solą, pieprzem oraz papryką w proszku. Wymieszaj. Dodaj pokrojoną paprykę (możesz ją posiekać drobniej lub w paski).
Warzywa uduś, na końcu dodaj dymkę pokrojoną na większe kawałki i koncentrat. Oprósz tymiankiem. Włóż do naczynia żaroodpornego. Jeśli udka są surowe, oprósz je solą, pieprzem, papryką i obsmaż na oleju.
Na warzywach w naczyniu żaroodpornym połóż udka. Skrop olejem i wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180°C. Surowe udka zapiekaj przez ok. 40-50 min (aż się zezłocą), jeśli były upieczone – wystarczy ok. 10-15 min.Źródło: Świat kobiety