Udka z ryżem

Udka z ryżem
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Szybkie przygotowanie, dłuższe czekanie .

Składniki

  • 3 udka
  • 1 i 1/2 szkl. ryżu
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 por
  • 4 szkl. wody
  • 4 kostki rosołowe

Przygotowanie

  1. Udka podzielić na połówki, obsypać przyprawą do drobiu i obsmażyć na oleju.
    Marchewkę, pietruszkę obrać, zetrzeć na na grubych oczkach tarka. Por cienko pokroić. Ryż wypłukać i zmieszać z warzywami - włożyć do żaroodpornego naczynia, na wierzch poukładać udka. Piec 1 godz lub troszkę dłużej aby mięso było miękkie. Nie przykrywać wtedy udka ładnie się zarumienią.

Składniki
  • 3 udka
  • 1 i 1/2 szkl. ryżu
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 por
  • 4 szkl. wody
  • 4 kostki rosołowe
Składniki