Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka dzisiejsze to prosty przepis na szybki smaczny obiad. Udka w ten sposób przygotowane są kruche , delikatne i mięciutkie a po za tym bardzo smaczne.
miska, ścierka, ręcznik papierowy, patelnia,
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 126
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 821
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 126
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 821
Składniki
Składniki marynaty wymieszać do połączenia składników. Udka oczyścić , umyć i osuszyć a następnie natrzeć dokładnie marynatą, zakryć ściereczką i odstawić na 2 -3 godziny w chłodne miejsce w celu przegryzienia smaków. Na głębszej patelni rozgrzewamy masło klarowne, po czym układamy udka i smażymy na początku na dużym płomieniu ognia a następnie zmniejszamy płomień ogniu i dusimy całość pod przykryciem obracając co jakiś czas na drugą stronę uważając aby udka się nie przypaliły. Po 30 minutach dodajemy pokrojone ząbki czosnku . Całość dusimy - smażymy do miękkości. Podajemy do drugiego dania. Smacznego. Rada; Tak przygotowane udka możemy również piec w rękawie w 180 stopniach około 40 - 45 minut.
Przygotowanie udek.
Smażenie udek.
Gotowe do podania.