Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki obiad dla każdego ,smaczny i nie trudny w przygotowaniu
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Do miski dodajemy masło Czosnek przeciskamy przez praskę sól, pieprz i zioła prowansalskie .mieszamy i odstawiamy na pół godz. w między czasie myjemy udka doprawiamy przyprawą do kurczaka i odstawiamy na chwile do lodówki. Kroimy cebule w pół piórka i paprykę w paski .
Małą łyżeczką pod skórę kurczaka wkładamy masło z czosnkiem i rozcieramy tak żeby masło się rozprowadziło po całym mięsie. Plastry boczku kładziemy na wierzch. Paprykę i cebule na wierzch. Odstawiamy na cała noc do lodówki. pieczemy w 180 stopniach przez godz lub dłużej w zależności od mięsa.