Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Udka z młodymi warzywami"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5330
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 103
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5330
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 103
Składniki
Udka umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem, i oprósz papryką. Obsmaż krótko z obu stron na odrobinie oleju, aż się zrumienią.
Warzywa oczyść, te które trzeba, obierz, pokrój. Dodaj do mięsa, wrzuć liść laurowy, ziele angielskie, zalej połową bulionu. Duś, aż mięso będzie miękkie, podlewając resztą bulionu. Na koniec wstaw do piekarnika i krótko podpiecz.Źródło: Świat kobiety