Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gotowanie sprawia mi przyjemność. Tym bardziej gdy smakuje moim bliskim. Smaczne drugie danie dla rodzinki. Polecam:-)
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 219
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 769
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1816
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 162
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 238
Polecam.
Odsłon: 291
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 219
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 769
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1816
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 162
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 238
Polecam.
Odsłon: 291
Składniki
Udka oczyścić ,umyć, podzielić na połówki. Zalać udka niewielką ilością wody, dodać przyprawę uniwersalną, sól i gotować około 30 minut.
Warzywa umyć, obrać i pokroić w plasterki, dołożyć do udek i dusić do miękkości. Ugotowane udka z kurczaka wyjąć i oddzielić mięso od kości. Oddzielone mięso dodać z powrotem do wywaru z warzywami.
Następnie oczyścić pieczarki, pokroić w plasterki, dodać do udek i dusić 5 minut. Śmietanę rozmieszać z mąką, rozprowadzić niewielką ilością wywaru, połączyć z udkami, przyprawić pieprzem i zagotować. Danie można podawać z ryżem, kaszą na sypko lub ziemniakami. Smacznego :-) .