Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka w tym wydaniu są wspaniałe,aromatyczne i bardzo soczyste
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9684
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 126
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 698
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 121
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 89
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9684
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 126
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 698
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 121
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 89
Składniki
Ćwiartki dokładnie myjemy. Do miseczki dajemy składniki marynaty i wszystko dokładnie mieszamy. Jeśli miód nie jest płynny podgrzewamy go'
Udka dajemy do osobnego naczynia i dodajemy do ich marynatę,obtaczamy je w niej dokładnie.
Odkładamy naczynie z udkami do lodówki na około 2 godziny,po tym czasie wykładamy je wraz z marynatą do naczynia żaroodpornego i pieczemy bez przykrycia około 1 h 20 min w temp 180 stopni.
WARZYWA Warzywa trzemy lub kroimy na drobno, smażymy na maśle do miękkości,doprawiamy solą i pieprzem.
Wykładamy je na półmisek i na nie dajemy upieczone udka. Podajemy z ziemniakami