Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udka z kurczaka po kurpiowsku"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 501
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 501
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 161
Składniki
Rozgrzej olej z łyżką masła i obsmaż udka. Przełóż je do brytfanki, dopraw solą i pieprzem. Piecz 40 minut w temp. 200° C.
Plastry boczku wysmaż na patelni bez tłuszczu. Wyjmij. Na tej samej patelni zeszklij posiekaną cebulę.
Dodaj masło, plasterki pieczarek i podduś. Wlej bulion i na małym ogniu gotuj kilka minut.
Mąkę wymieszaj z winem i wlej do sosu. Gdy zgęstnieje, dołóż cebulki, koncentrat pomidorowy i zioła.
Naczynie żaroodporne wyłóż plastrami boczku. Na nich ułóż udka. Całość zalej sosem i zapiecz 5 minut.Źródło: Na żywo