Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5235
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 77
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5235
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 77
Składniki
Udka umyj i osusz. Sok z połowy cytryny wymieszaj z łyżką majeranku, ząbkami czosnku roztartymi ze szczyptą soli, tymianku i pieprzu. Natrzyj kaczkę. Odstaw do lodówki na 2 godziny.
Jabłka umyj i osusz. Pokrój w ósemki, po czym wytnij gniazda nasienne. Skrop pozostałym sokiem z cytryny oraz calvadosem. Posyp skórką otartą z cytryny, cukrem i tymiankiem.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła. Umaż udka na dużym ogniu.
Żaroodporną formę wysmaruj łyżką masła. Na dnie ułóż obsmażone mięso. Obłóż cząstkami jabłek. Podlej bulionem, posyp wiórkami masła. Formę przykryj folią aluminiową.
Piecz 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.Źródło: Telemax