Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udka z farszem pieczarkowym"
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 97
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 282
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 262
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 97
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 282
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 262
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Jaworek z Mętkowa.
Pieczarki pokrój na plasterki, cebulę w drobną kostkę. Podsmaż na oleju, przypraw.
Udka oczyść, usuń kości, pozostawiając tylko najdłuższą kość na podudziu. Natrzyj przyprawami. W miejsce kości włóż pieczarki, zepnij wykałaczkami. Udka ułóż w formie, skrop olejem. Piecz ok. godziny w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie