Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na przygotowanie udek kurczaka, oto przepis dla Ciebie. Banalnie proste przygotowanie, wszystko pieczone w jednym naczyniu, a zarazem smak tych udek rozpływa się w ustach.
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2453
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 105
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 42
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2453
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 105
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 42
Składniki
1. Udka myję, kroję na połówki, przekładam do miski ,wsypuję sól, bazylię, oregano, kolendrę, wlewam ketchup, ocet jabłkowy, dodaję powidła i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko razem mieszam i zostawiam na dwie godziny.
2. Po tym czasie mięso z marynatą przekładam do naczynia żaroodpornego, posypuję sezamem oraz drobno pokrojoną papryczką chili. 3. Udka piekę pod przykryciem w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C
4. Danie gotowe, podaję z ziemniakami oraz sałatką. 5. Smacznego.