Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatnie słodki smak mięska pysznie i tradycyjnie, polecam!
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1160
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 177
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1160
Składniki
Sos: Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, rumienimy ją na jednej łyżce masła. Dodajemy do niej koncentrat, keczup, powidła, ocet i przyprawiamy cukrem i solą. Dodajemy bulion i dokładnie mieszamy, zagotowujemy. Udka myjemy i osuszamy, oprószamy jarzynką i słodką papryką. Smażymy na rumiano na maśle. Przekładamy do garnka lub naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem i zalewamy sosem. Pieczemy w piekarniku do godziny w 180 stopniach.