Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie proste w przygotowaniu ale o wyśmienitym smaku, pychotka!
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 35
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 59
Przepis dnia
Chcesz zaskoczyć rodzinkę przy najbliższym obiedzie...Nie masz ochoty znowu j...
Odsłon: 20954
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 35
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 59
Przepis dnia
Chcesz zaskoczyć rodzinkę przy najbliższym obiedzie...Nie masz ochoty znowu j...
Odsłon: 20954
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić i pokroić w grubsze plastry. Cebulę zeszklić na oleju na złoty kolor, dodać przygotowane pieczarki i poddusić, dodać sól i pieprz do smaku.
Udka osolić, popieprzyć, podpiec na patelni. Przełożyć do brytfanny. Na wierzch wyłożyć: przygotowane pieczarki, cebulkę konserwową, pieprz różowy. Wszystko delikatnie posypać wegetą. Podlać piwem 1/4 butelki. Wstawić do piekarnika. Piec w temp. ok 100 - 150, ok 2,5 do 3 godzin.Podczas pieczenia danie cały czas podlewać resztą piwa.
Po upływie przewidzianego czasu udka wyłożyć z sosu i wstawić do piekarnika, aby się podrumieniły. W tym czasie zrobić sos. Doprawić do smaku solą i pieprzem, zaciągnąć mąką a potem śmietaną kwaśną.
Podawać z ziemniaczkami. Pychota!