Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2102
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 953
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 200
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20963
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2102
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 953
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 200
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20963
Składniki
Czosnek oczyszczamy i przeciskamy przez praskę, dodajemy go do mleka wraz z musztardą, przyprawiamy solą, mieszamy. Miksturą zalewamy umyte mięso i wstawiamy na 4 godz do lodówki. Mąkę, paprykę i pieprz mieszamy razem wsypujemy do foliowego woreczka i wkładamy do niego mięso wstrząsamy kilka razy. Mięso rumienimy na rozgrzanym oleju Następnie dolewamy oleju i smażymy jeszcze pod przykryciem tak do godziny. Podajemy z ziemniakami i surówkami.