Udka w miodowo-balsamicznej marynacie

Udka w miodowo-balsamicznej marynacie
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Steve
Bardzo aromatyczny pomysł na proste danie jakim są udka pieczone ;)

Składniki

  • Mięso:
  • udka z kurczaka 10 szt
  • Marynata:
  • ocet balsamiczny 1 łyżka
  • miód płynny 2 łyżki
  • olej 6 łyżek
  • bazylia otarta 1 łyżka
  • oregano 1 łyżka
  • kucharek 1 1/3 łyżki

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, osuszyć. Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą połączyć. Pędzelkiem smarować mięso od spodu i z góry, i układać na dużej blasze. Odłożyć na całą noc do lodówki.

  2. Piec w temp. 160 stopni przez ok. 90-100 min. od czasu do czasu polewając mięso. Podawać z ulubionymi dodatkami.
    SMACZNEGO!

Komentarze do przepisu (2)

GREGORHSPEED 26 września 2018
Obłędnie wyglądają <3
konhambos 13 października 2018
taka marynata zacheca. Pieknie wygladaja i na pewno smakuja.
Składniki
  • Mięso:
  • udka z kurczaka 10 szt
  • Marynata:
  • ocet balsamiczny 1 łyżka
  • miód płynny 2 łyżki
  • olej 6 łyżek
  • bazylia otarta 1 łyżka
  • oregano 1 łyżka
  • kucharek 1 1/3 łyżki
Składniki