Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udka w glazurze z aromatem imbirowym"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Składniki
Przygotuj glazurę: cebulę oraz czosnek drobno posiekaj, dodaj sos sojowy, ocet, miód, whisky i imbir. Wymieszaj z doprawionymi solą i pieprzem udkami. Włóż do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie wyjmij udka z glazury, włóż do naczynia żaroodpornego, wlej 1/2 szklanki wody, polej udka glazurą, przykryj i piecz przez ok. 60 minut w temperaturze 180oC (kilkakrotnie udka przekręć, ewentualnie uzupełniając wodę). Pod koniec pieczenia udka odkryj, aby się zrumieniły.
Gotowe udka podaj posypane uprażonymi ziarenkami sezamu.Źródło: Świat kobiety