Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
hmm oryginalnośc?:)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 109
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 69
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 109
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 69
Składniki
z ziemniaków, mąki przygotować ciasto jak na klasyczne placki ziemniaczane, tylko dodać 2-3 łyżki maki pszennej ( mniej jak do tradycyjnych placków) i przyprawić wg uznania
umyć, przyprawić udka kurczaka
żarodoporne naczynie wysmarować olejem, i nałożyć część masy ziemniacznej, połozyć udka i przykryc reszta masy ziemniaczanej. Żaroodporne naczynie przykryć przykrywką.
piec ok 1.5h -2h w 180C