Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na obiady i na większe okazje.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1248
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27494
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 175
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 201
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1248
Składniki
Udka oprószamy przyprawą do kurczaka i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano. Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy je oczyszczoną i pokrojoną w kostkę marchewką, obranymi i pokrojonymi w plastry ziemniakami, cebulą pokrojoną w kostkę i oczyszczonymi szparagami. Ciasto: Drożdże rozpuszczamy w gorącym mleku i dodajemy do mąki, soli, jajka i oleju wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia. Następnie rozwałkowujemy i przykrywamy nim mięso i warzywa. Pieczemy do godziny w 180 stopniach, aż wierzch się zrumieni. Podawać można z surówką.