Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Udka obsmażone, podane na potrawce paprykowo-pomidorowej"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Udka umyj, osusz. Czosnek przeciśnij przez praskę. Posmaruj nim mięso. Posyp je solą i pieprzem. Papryki rozetnij, oczyść, pokrój w kostkę. Ziemniaki i cebule obierz, drobno potnij. Rozgrzej olej. Usmaż na nim udka. Zdejmij, trzymaj w cieple, by nie wystygły.
Na tym samym tłuszczu zeszklij cebule. Dodaj ziemniaki oraz paprykę. Smaż przez chwilę. Podlej bulionem. Duś ok. 15 minut.
Chili oczyść, potnij w kosteczkę. Rozmaryn posiekaj. Tuż przed końcem gotowania na patelnię włóż rozgniecione pomidory oraz chili i rozmaryn. Potrawkę przypraw solą oraz pieprzem. Podawaj z udkami.Źródło: Tina