Udka kurczaka w boczku szwarcwaldzkim

Udka kurczaka w boczku szwarcwaldzkim
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Proste, szybkie i...no w sumie jak zobaczyliśmy ten boczek, to od razu przyszło na myśl takie połączenie.

Składniki

  • 4 udka z kurczaka
  • 100 g boczku szwarcwaldzkiego (plastry)
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Udka kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Od strony wewnętrznej oprószamy solą i pieprzem. Następnie owijamy w plastry boczku, układamy na blaszce do pieczenia i zapiekamy 40-45 min w piekarniku rozgrzanym do 180°C.

Komentarze do przepisu (17)

bellamozzarella 16 listopada 2016
Przepychoty....po prostu ;-)))
mimiwiki 16 listopada 2016
Pycha :) i jakie proste!
marika86 16 listopada 2016
Przepyszny kurczak
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 4 udka z kurczaka
  • 100 g boczku szwarcwaldzkiego (plastry)
  • sól, pieprz
Składniki