Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka pieczone z jabłkami, cynamonem i goździkami to idealne danie na niedzielny obiad.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Jabłka kroimy na ćwiartki, cebulę w piórka, czosnek w plasterki. Wszystkie przyprawy i miód mieszamy z olejem. Nacieramy kurczaka. W naczyniu żaroodpornym układamy udka, jabłka, cebulę i czosnek, zalewamy resztą oleju. Zamykamy naczynie. Pieczemy w 180 stopniach przez 80 minut (długość pieczenia będzie zależeć od wielkości udek). Podajemy z ryżem i surówką.