Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie ma lekko słodkawo-kwaskowy smak.Dżemy świetnie komponują się z drobiem.Serdecznie polecam:)
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1865
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1741
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 107
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 64
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1865
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1741
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 107
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 64
Składniki
Umyte udka i skrzydełka dać do naczynia żaroodpornego. Polać sokiem z cytryny,dodać dżemy( ja miałam swojej roboty) wegetę,pokrojoną skórkę z cytryny,pieprz cytrynowy 1/2 łyżeczki. Wszystko wymieszać.Dać do nagrzanego piekarnika do 170st.gora-dół. Piec do zrumienienia wierzchu,obrócić i upiec z dugiej strony. Przed podaniem udekorować na talerzu dodatkowo dżememami.
Smacznego!