Udka Hula kula

Udka Hula kula
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
Soczyste nadziewane udka aromatycznymi warzywami

Składniki

  • 8 udek z kurczaka
  • Przyprawa „Pomysł na soczystego kurczaka”
  • 20dag brukselki
  • Sól
  • Marchew
  • 1 papryka czerwona
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 3 łyżki ketchupy pikantnego

Przygotowanie

  1. 1. Z mięsa wyjmujemy kości, doprawiamy przyprawą na soczystego kurczaka oraz solimy

  2. 2. Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie, po czym kroimy na 3 części i przekładamy do miski
    3. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, łączymy z brukselką
    4. Paprykę kroimy w drobne paseczki, a szczypiorek drobno siekamy
    5. Wszystkie warzywa mieszamy razem z ketchupem

  3. 6. Gotowym farszem nadziewamy udka, mięso zawijamy tak, aby farsz nam nie wypadł

  4. 7. Układamy w rękawie do pieczenia i pieczemy 30 min w 180 stopniach Celsjusza

  5. 8. Udka gotowe
    9. SMACZNEGO

Komentarze do przepisu (5)

Nevermore 09 kwietnia 2020
Tylko bez kostek poproszę ;p
Docherro 09 kwietnia 2020
Świetne:)
TheCrow 20 czerwca 2020
Przepis smakowity, bardzo chętnie zrobię, Proszę tylko o podpowiedź jak zrobić, żeby udka szczelnie zamknąć... Czytaj całość »
Przepis smakowity, bardzo chętnie zrobię, Proszę tylko o podpowiedź jak zrobić, żeby udka szczelnie zamknąć z tym farszem-myślałam, że może wykałaczką ale na zdjęciu w rękawie nie widzę.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 8 udek z kurczaka
  • Przyprawa „Pomysł na soczystego kurczaka”
  • 20dag brukselki
  • Sól
  • Marchew
  • 1 papryka czerwona
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 3 łyżki ketchupy pikantnego
Składniki