Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka faszerowane kapustą kiszoną i pieczarkami
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 92
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 92
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Udka wytrybować z kości. Olej wymieszać z przyprawami. Przygotowaną marynatą natrzeć mięso z dwóch stron i odstawić na minimum godzinę do lodówki lub na całą noc. W tym czasie przygotować farsz. Kapustę zalać niewielką ilością wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie oraz odrobinę cukru i całość ugotować do miękkości pod przykryciem przez ok. 20 minut. Na rozgrzanej patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę do zarumieniania. Dodać pieczarki starte na tarce jarzynowej lub drobno pokrojone i smażyć do odparowania wody. Pieczarki wymieszać z kapustą. W razie konieczności doprawić solą oraz pieprzem. Na środku każdego kawałka mięsa nałożyć pełną łyżkę farszu i zwinąć w roladę. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Pieczemy bez przykrycia 20 minut w temperaturze 200 stopi i kolejne 30 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego!