Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli przejadły Ci się klasycznie pieczone udka, wypróbuj ten przepis. Delikatne mięso z udek kurczak o bardzo wyrazistym smaku, faszerowane pieczarkami z sosem tatarskim. Takich udek jeszcze nie jadłeś/aś, koniecznie przygotuj.
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1115
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1944
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 2331
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2722
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 235
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1115
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1944
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 2331
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2722
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 235
Składniki
1. Z mięsa usuwam kości, mięso doprawiam przyprawą Gyros i odstawiam na bok. 2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. 3. Do warzyw dodaję pieczarki pokrojone w pół plasterki, smażę 5 minut i doprawiam pieprzem oraz solą. 4. Grzyby studzę i łączę z sosem tatarskim. 5. Otwór w udkach napełniam farszem, mięso zawijam tak żeby farsz nam nie wypłynął.
6. Udka układam w woreczku do pieczenia, woreczek z mięsem przekładam na blaszkę do pieczenia i piekę 30 minut w 180°C.
7. Udka gotowe, podaję z surówką i frytkami. 8. Smacznego.