Udka faszerowane

Udka faszerowane
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: asia67
odmiana pieczonego kurczaka

Składniki

  • pałki z kurczaka 10 szt
  • kapusta pekińska kawałek
  • boczek wędzony 20 dag
  • musztarda z całymi ziarnami gorczycy 2 łyżeczki
  • marchew kawałek
  • sól, pieprz, jarzynka, przyprawa do kurczaka

Przygotowanie

  1. 1. mięso umyć, z pałek usunąć kość, posypać solą, przyprawą do kurczaka, wstawić na kilka godzin do lodówki,
    2. kapustę drobno posiekać, marchewkę zetrzeć na tarce, boczek pokroić w drobną kostkę, wytopić, wystudzić,
    3. składniki farszu wymieszać, dodać musztardę, doprawić,
    4. udka nadziać, ułożyć na blasze, piec ok 35-40 min w 180 st,




    smacznego

Komentarze do przepisu (1)

pelen_brzuszek 08 lutego 2019
jak mocno faszerowane :)
Składniki
  • pałki z kurczaka 10 szt
  • kapusta pekińska kawałek
  • boczek wędzony 20 dag
  • musztarda z całymi ziarnami gorczycy 2 łyżeczki
  • marchew kawałek
  • sól, pieprz, jarzynka, przyprawa do kurczaka
Składniki