Udka faszerowane

Udka faszerowane
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: asia67
danie dla miłośników zdecydowanych smaków,

Składniki

  • udka kurczaka 4 szt
  • kapusta kiszona ok 30-40 dag
  • pieczarki 30 dag
  • cebula
  • olej
  • czosnek
  • sól, pieprz, sos sojowy, przyprawa do kurczaka

Przygotowanie

  1. 1. udka umyć, usunąć grubą kość, czosnek przecisnąć przez praskę, udka natrzeć czosnkiem, solą, przyprawą do kurczaka, sosem sojowym, odstawić na noc do lodówki,
    2. kapustę ugotować prawię do miękkości,odcedzić, można drobniej pokroić,
    3. cebulę pokroić w kostkę, poddusić na oleju, dodać kapustę, dusić razem do miękkości, doprawić sola i pieprzem, wystudzić,
    4. udka faszerować kapustą,spiąć wykałaczkami,
    5. wstawić do piekarnika, piec ok 50 min na rumiano,




    smacznego

Składniki
  • udka kurczaka 4 szt
  • kapusta kiszona ok 30-40 dag
  • pieczarki 30 dag
  • cebula
  • olej
  • czosnek
  • sól, pieprz, sos sojowy, przyprawa do kurczaka
Składniki