Udka faszerowane

Udka faszerowane
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Idealne na obiad ,idealne na imprezy

Składniki

  • 4 udka
  • 2 łyżki ziół prowansalskich
  • por (biała część)
  • duża marchew
  • mała puszka groszku
  • kilka pieczarek
  • jajko
  • sól ,pieprz

Przygotowanie

  1. Skórę z udek zdejmujemy ,odkładamy na bok . Mięso oddzielamy od kości i razem z porem ,groszkiem ,pieczarkami i marchewką mielimy na największych „oczkach”. Do masy dodajemy jajko ,zioła prowansalskie ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Skórę z udek nadziewamy mięsem (farsz musi być cały zakryty skórą). Udka oprószamy solą i pieprzem ,każde z osobna zawijamy w folię aluminiową i zapiekamy 40 min w temperaturze 200°C. Tak przygotowane udka podsmażamy na rumiano na rozgrzanym tłuszczu.

Komentarze do przepisu (2)

Futka 26 października 2014
Porywam to smakowite cudo ;D
kuchmariola63 01 czerwca 2017
Muszą być smaczne. :)
Składniki
  • 4 udka
  • 2 łyżki ziół prowansalskich
  • por (biała część)
  • duża marchew
  • mała puszka groszku
  • kilka pieczarek
  • jajko
  • sól ,pieprz
Składniki