Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie mięso z warzywami jest bardzo smaczne. Udka kurczaka pikantne i lekko słodkie. Warzywa pachnące ziołami.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 109
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 861
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1506
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 109
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 861
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1506
Składniki
Oczyszczone, umyte udka kurczaka umieścić w misce i zalać solanką. Na litr wody łyżka soli. Pozostawić na 2 godziny w lodówce. Wyjąć udka, osuszyć papierowymi ręcznikami. W miseczce wymieszać ketchup, majonez, dżem morelowy, musztardę. Pokryć udka marynatą i wstawić do lodówki najlepiej na noc. Warzywa oczyścić, obrać. pokroić w małe kawałki. Umieścić w miseczce i dodać 2 łyżki oleju rzepakowego oraz zioła, pieprz i sól. Pomieszać. Przełożyć do żaroodpornego naczynia ( do gęsiarki ) i na warzywach ułożyć udka kurczaka. Szczelnie przykryć i wstawi do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 1 godzinę 15 min. Na ostatnie 10 min odkryć kurczaka. Podanego z warzywami kurczaka oprószyć posiekaną natką pietruszki. Smacznego.