Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tyrolki z boczkiem w orzechowym sosie"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5177
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 45
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5177
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 45
Składniki
Bułkę pokrój w kostkę. Przesyp do dużej miski. Jajka wymieszaj z mlekiem i solą. Zalej tym bułkę i odstaw do namoczenia. Cebulę obierz, grubo posiekaj. Wędlinę drobno pokrój.
Rozgrzej 1 łyżkę oleju. Boczek pokrój w kostkę, wrzuć na olej, dołóż cebulę i wędlinę, podsmaż. Dodaj do bułki. Oprósz mąką, odstaw na 10 min. Ponownie wymieszaj, uformuj knedle. Zagotuj bulion.
Knedle wrzucaj do wrzącego bulionu i gotuj ok. 10 minut od wypłynięcia na powierzchnię. Wyjmij łyżką cedzakową. Odlej 3 łyżki wazowe bulionu i lekko przestudź. Rozmieszaj z mąką.
Orzechy i szczypiorek osobno posiekaj. Orzechy wsyp do bulionu z mąką, podgrzej. Knedle odgrzej na parze lub na patelni. Polej sosem. Udekoruj szczypiorkiem, roszponką i pomidorkami.Źródło: Naj