Tymbaliki makaronowe z warzywami

Tymbaliki makaronowe z warzywami
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Przepis kuchni wloskiej.

Przygotowanie

  1. Ugotowałam makaron osolonej wodzie. Na patelni zeszkliłam pokrojonego pora, dodałam pokrojonego pomidora, nie miałam pod ręka suszonych. Doprawiłam solą, pieprzem i oregano.
    Dodałam do makaronu. Dodałam też jajo, śmietanę, i starty ser. Powinien być parmezan. jeszcze odrobinę posoliłam.
    Nałożyłam do wysmarowanych miseczek do zapiekania i zapiekłam 30 min do zrumienienia makaronu.

  2. Pokroiłam bakłażana w plastry, posypałam je solą a gdy się "spocił" nożem ściągnęłam płyn.
    Na patelni zeszkliłam cebulę potem dodałam bakłażana i pokrojony czosnek.
    Dodałam fileciki. Gdy bakłażan był przysmażony dodałam sos pomidorowy, doprawiłam całość pieprzem, sola i oregano. Dodałam wino.
    Dusiłam całość na małym ogniu, aż sos się lekko zredukował.

  3. Makaron jest chrupiący i bogaty w smaku i świetnie smakuje z kremowymi bakłażanami.
    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (23)

ElMar 15 lutego
Wygląda bardzo smakowicie:)
Bardzo fajny przepis i jakie pysznosci :)
kuchmariola63 16 lutego
Ciekawy przepis :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki