Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Twarogowe kulki ze śmietaną i porzeczkami"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 196
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 25
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 209
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 196
Składniki
Połączenie słodkich kulek i kwaśnego musu – pycha! Przepis przysłał Łukasz Wójcik z Wielkiej Wsi
Biały ser zmiel lub przeciśnij przez praskę. Dodaj jajka, mąkę, cukier waniliowy i sól, dokładnie wyrób. Z masy uformuj kuleczki.
Zagotuj rondel osolonej wody, włóż serowe kuleczki, ugotuj.
Śmietanę utrzyj z cukrem. Porzeczki zmiksuj. Kulki polej śmietanę i sosem porzeczkowym.
Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie