Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tuńczyk zapiekany z pomidorami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Zagnieć ciasto. Schłodź 30 min. Rozwałkuj, przełóż do formy, ponakłuwaj widelcem. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na oliwie, dodaj do tuńczyka i suszonych pomidorów.
Śmietanę roztrzep z jajkami, serem oraz ziołami i wymieszaj z tuńczykiem. Masę rozłóż na cieście, ułóż pomidory. Piecz 45 minut w 180°C.Źródło: TV14