Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki danie, z dużą zawartością witamin.
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8417
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 129
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6937
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8417
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 129
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6937
Składniki
Rozgrzewamy oliwę na patelni i wrzucamy posiekaną cebulke,oraz rozgnieciony kciukiem czosnek. Jak cebulka bedzie szklista dodajemy drobno pokrojona marchewkę, smażymy chwilke, po czym wrzucamy pokrojona papryke. Lekko skrapiamy woda i przykrywamy na 3 min, aby marchewka nie była zbyt twarda.
Dodajemy odsączony tunczyk, fasolke czerwona oraz puszke pomidorów. Doprawiamy solą, pieprzem oraz kostka rosołowa. Całość dusimy pod przykryciem ok 8 mint. Na koniec odkrywamy, aby odparowały soki.
Ściągamy z ognia i dodajemy posiekana natke pietruszki. Podajemy z ulubionym makaronem. SMACZNEGO!