Tuńczyk w Meksyku

Tuńczyk w Meksyku
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: jagodka213
Szybki danie, z dużą zawartością witamin.

Składniki

  • tunczyk w sosie wasnym kawałki, 2op
  • cebula czerwona, 1szt
  • marchewka, 1szt
  • czerwona papryka, 1szt
  • czerwona fasola w puszce, 1/2 op
  • natka pietruszki,czosnek
  • puszka pomidorów pokrojonych w kostke
  • przyprawy kostka rosołowa, pieprz,sól

Przygotowanie

  1. Rozgrzewamy oliwę na patelni i wrzucamy posiekaną cebulke,oraz rozgnieciony kciukiem czosnek. Jak cebulka bedzie szklista dodajemy drobno pokrojona marchewkę, smażymy chwilke, po czym wrzucamy pokrojona papryke. Lekko skrapiamy woda i przykrywamy na 3 min, aby marchewka nie była zbyt twarda.

  2. Dodajemy odsączony tunczyk, fasolke czerwona oraz puszke pomidorów. Doprawiamy solą, pieprzem oraz kostka rosołowa. Całość dusimy pod przykryciem ok 8 mint. Na koniec odkrywamy, aby odparowały soki.

  3. Ściągamy z ognia i dodajemy posiekana natke pietruszki. Podajemy z ulubionym makaronem. SMACZNEGO!

Komentarze do przepisu (4)

Annuar 25 stycznia 2011
Znam takie spaghetti z tuńczykiem i pomidorami, pychotka, chętnie spróbuję dodatkowo z fasolą i marchewką :)
aktorod 25 stycznia 2011
mniam!!!
Maargot 28 czerwca 2011
Fajny przepis, ale w mojej rodzinie nie je się tuńczyków, bo przy ich połowie giną DELFINY.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • tunczyk w sosie wasnym kawałki, 2op
  • cebula czerwona, 1szt
  • marchewka, 1szt
  • czerwona papryka, 1szt
  • czerwona fasola w puszce, 1/2 op
  • natka pietruszki,czosnek
  • puszka pomidorów pokrojonych w kostke
  • przyprawy kostka rosołowa, pieprz,sól
Składniki