Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako że na ryneczkach królują truskawki nie można nie zrobić zupy z dzieciństwa ! Z truskawkami i makaronem - na ciepło bądź na zimno.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 295
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 411
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 327
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 269
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 295
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 411
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 327
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 269
Składniki
Gotujemy dowolny makaron. Truskawki myjemy i oczyszczamy z szypułek. Wrzucamy do blendera i dodajemy pół litra wody.
Do garnka wlewamy zblendowane truskawki dodajemy oba cukry, sok z cytryny i śmietanę - zagotowujemy. W pozostałej zimnej wodzie mieszamy mąkę i dolewamy do zupy. Chwile gotujemy aby zupa zgęstniała. Podajemy na ciepło bądź na zimno z ulubionym makaronem (ja polecam muszelki ponieważ kiedy zupa do nich wpłynie smakuje jeszcze obłędniej)