Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Trójkolorowy mus (terrina)"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 562
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 34
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 68
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 32
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 329
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 562
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 34
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 68
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 32
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 329
Składniki
Marchewki obierz, umyj, pokrój w plasterki. Gotuj 15- 20 min we wrzącym bulionie. Następnie wystudź i rozdrobnij blenderem na gładki mus. Koperek oraz natkę pietruszki umyj, osusz, drobno posiekaj a następnie rozdrobnij blenderem.
5 łyżeczek żelatyny rozpuść w niewielkiej ilości wrzącej wody. Wystudź. Do 35 dag jogurtu dodaj rozdrobnione zioła, wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na koniec wlej żelatynę, dokładnie wymieszaj, by nie było grudek.
Podłużną foremkę wyłóż folią spożywczą i wlej masę ziołową. Wstaw do lodówki, by masa stężała.
5 łyżeczek żelatyny rozpuść we wrzątku. Do musu marchewkowego wlej śmietankę kremówkę, wymieszaj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem a następnie wlej wystudzoną żelatynę i dokładnie wymieszaj. Masę przelej do foremki na stężały mus ziołowy. Wstaw do lodówki.
Pozostałą żelatynę rozpuść we wrzątku. Do jogurtu, który pozostał dodaj śmietanę, wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem. Wlej wystudzoną żelatynę, dokładnie wymieszaj. Przelej na stężały mus marchewkowy. Wstaw do lodówki na kilka godzin lub całą noc.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Porcja: 130 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie