Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Trójkąty ze szpinakiem"
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 76
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10577
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 243
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 65
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 197
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 76
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10577
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 243
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 65
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 197
Składniki
Szpinak rozmroź, smaż na maśle, aż odparuje sok. Włóż pokruszony twaróg i znów smaż chwilę, aż szpinak zgęstnieje. Przypraw solą, pieprzem, ziołami.
Wrzuć posiekany szczypiorek, topione serki i smaż, aż ser się rozpuści. Rozmrożone ciasto pokrój na 8 kawałków.
Na każdy nałóż trochę szpinakowego farszu. Złóż w trójkąt, zlep boki. Żółtko roztrzep z mlekiem i posmaruj rożki (będą się ładnie błyszczały). Wierzch posyp ziołami. Piecz około 15 minut w temp. 180°C.
<strong>Katarzyna Olejnik z Bydgoszczy</strong>
Porcje: 8, : 40 min, Cena: 1,40 zł, Kalorie: 387 kcalŹródło: Takie jest życie