Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co jakiś czas robię porządek w lodówce, czego efektem są kombinowane, resztkowe potrawy na szybko :- ) Dziś są to torttille z gyrosem :-)
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 125
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1057
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 514
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 48
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 125
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1057
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 514
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 48
Składniki
Na kupionych, gotowych plackach tortilli, rozsmarowałem nieco serka topionego i nałożyłem warstwę pozostałej po grillowaniu sałatki gyros.
Dołożyłem po parówce i kilka plastrów żółtego sera, a następnie zawinąłem placki i 10 minut piekłem je w nagrzanym do 200* C piekarniku.
Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-) Tak przygotowane tortille będą chrupiące, bo takie lubimy z żoną, ale można też przed pieczeniem każdą z osobna zawinąć w folię aluminiową, wtedy będą bardziej elastyczne :-) Jako dodatku użyłem sosu czosnkowego, na który przepis można znaleźć tutaj: ttp://smaker.pl/przepis-sos-czosnkowy,118121,newsweek.html Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)