Tradycyjny schabowy z nutką majonezu

Przepis dnia 2021-09-19
Tradycyjny schabowy z nutką majonezu
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
Tradycyjny, ale nie do końca, bo z dodatkiem majonezu smażony na kaczym smalcu, który nadaje aksamitnego i wyjątkowego charakteru oraz wydobywa głębię smaku soczystego kawałka mięsa.

Składniki

  • 4 kotlety schabowe bez kości
  • pieprz
  • Sól
  • 2 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • mały pęczek koperku
  • smalec kaczy @agro_top_pl

Przygotowanie

  1. Kotlety rozbij na cienkie plastry oprócz pieprzem i solą. Rozbełtaj jajko z majonezem i posiekanym koperkiem.
    Kotlety zamocz w jajecznej masie i obtoczyć w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym smalcu na złoto-brązowy kolor.
    Smacznego.

Komentarze do przepisu (7)

KulinarnaChwila 15 września
pyszotka:)
slodkisentyment 15 września
Ale pysznie to wygląda :)
Nevermore 16 września
Pyszności, uwielbiam takie jedzonko :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 4 kotlety schabowe bez kości
  • pieprz
  • Sól
  • 2 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • mały pęczek koperku
  • smalec kaczy @agro_top_pl
Składniki