Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tradycyjny rosół"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Składniki
Mięso umyj, włóż w całości do dużego garnka i zalej zimną wodą. Zagotuj, po czym starannie odszumuj. Zmniejsz ogień.
Warzywa oczyść i umyj, jeśli trzeba, obierz. Pokrój na duże kawałki. Por i cebulę przekrój na pół. Cebulę opiecz od przekrojonej strony nad gazem (przypieczona nada zupie kolor).
Warzywa dołóż do garnka wraz z przyprawami w ziarnach (kilka ziaren ziela angielskiego, pieprzu lub innymi).
Gotuj kilka godzin na maleńkim ogniu (by rosół był klarowny i smaczny), w połowie posól. Podaj z makaronem i natką.Źródło: Świat kobiety